Foto/ilustrace k blogovému článku: Plastika břicha (abdominoplastika) po císařském řezu
Blogový článek

Plastika břicha (abdominoplastika) po císařském řezu

Trápí vás po porodu císařským řezem povislá kůže v oblasti břicha? V tom případě pro vás cestu za vysněnou postavou může představovat abdominoplastika. Tento zákrok představuje efektivní cestu, jak dosáhnout štíhlejší i pevnější figury, a zároveň odstraní i část strií. Je plastika břicha po císařském řezu ideální řešením i pro vás?
  1. Co to je abdominoplastika?

    Povolené svaly a povislá kůže na břiše trápí zejména ženy po porodu. Častým důsledkem těhotenství a porodu (především císařským řezem) je totiž rozestup přímých břišních svalů, který bohužel nelze ovlivnit cvičením ani dietou. Nežádoucí kožní převisy se mohou objevit také u těch, kdo za sebou mají výrazné snížení hmotnosti. Řešení všech těchto problémů představuje plastika břicha neboli abdominoplastika.

    Jaké jsou výhody abdominoplastiky?

    • odstraní povolenou a povislou kůži
    • upraví rozestup břišních svalů
    • redukuje strie na kůži
    • zmenší obvod břicha až o 2 konfekční velikosti
    • přináší dlouhodobý efekt
  2. Kdy ženy nejčastěji vyhledávají abdominoplastiku?

    Ženy vyhledávají abdominoplastiku z různých důvodů, nejčastěji však kvůli:

    • Estetickým důvodům: Touha po zlepšení vzhledu břicha, zejména po těhotenství, porodu nebo výrazném zhubnutí.
    • Zdravotním důvodům: Potíže způsobené rozestupem břišních svalů (diastáza), které mohou vést k bolesti zad a dalším problémům s držením těla.
    • Psychologickým důvodům: Zvýšení sebevědomí a celkové psychické pohody, což má pozitivní vliv na kvalitu života.
  3. Abdominoplastika po císařském řezu – kdy je na zákrok vhodná doba?

    V případě žen je optimální, když plastickou operaci břicha podstoupí až ve chvíli, kdy již neplánují další těhotenství, které by mohlo efekt zákroku ohrozit. Na druhou stranu je třeba uvést, že pokud abdominoplastiku podstoupíte, není to překážka dalšímu těhotenství a porodu. V případě žen, které rodily císařským řezem, je vhodné se zákrokem počkat přibližně 1 rok po úplném zahojení jizvy. Během abdominoplastiky je v některých případech možné jizvu po sekci odstranit. A samozřejmě platí, že je nutné být před operací v dobrém zdravotním stavu.

    Kdy by měla žena počkat s operací?

    Kromě již zmíněných důvodů (plánování dalšího těhotenství, odstup přibližně 1 rok po úplném zahojení jizvy po císařském řezu) by měla žena s abdominoplastikou počkat také v následujících případech:

    • Nedostatek času na zotavení: Abdominoplastika vyžaduje několik týdnů klidového režimu a omezení fyzické aktivity, což může být náročné například pro ženy s malými dětmi, které nemají v blízkosti nikoho dalšího, kdo by je v péči zastoupil (manžel, partner, maminka, apod.).
    • Nestabilní váha: Je vhodné podstoupit zákrok až ve chvíli, kdy je vaše váha stabilní, což minimalizuje riziko dalších kožních převisů nebo nových tukových polštářků po operaci.
    • Extrémní nadváha: Abdominoplastika rozhodně není vhodná metoda, jak se zbavit extrémní nadváhy, naopak u velmi obézních pacientů je tento zákrok rizikový.
    Ilustrativní obrázek
  4. Svěřte se do rukou profesionálů s mnohaletou praxí

    Ať už o plastické operaci břicha uvažujete z estetických anebo zdravotních důvodů, zákrok s vámi nejprve zkonzultuje některý z našich špičkových lékařů či lékařek. Na konzultaci se dozvíte, co přesně abdominoplastika obnáší a zda se jedná o vhodné řešení právě pro vás. Naši lékaři zhodnotí váš aktuální zdravotní stav i elasticitu vaší kůže na břiše. Dále vám navrhne rozsah operace a pokud je to vhodné, zváží zkombinovat abdominoplastiku s liposukcí. Pokud zákrok budete podstupovat, čeká vás před ním několik vyšetření.

     

    Ilustrativní obrázek

    Povislá kůže, rozestup mezi svaly se běžně objevují u žen, které rodily císařským řezem. Podobné důsledky může mít také samotné těhotenství či výrazné zhubnutí. V případě, že toužíte po dokonalém bříšku, objednejte se k nám na nezávaznou konzultaci s našimi špičkovými lékaři ohledně abdominoplastiky! Jsme tu pro vás!

Přemýšlíte o zákroku?
Objednejte se na konzultaci se zkušeným lékařem.

+420 549 213 660
+420 604 525 035
Volejte
+420 549 213 660
+420 604 525 035

a domluvte si konkrétní termín, který by vám vyhovoval

Pište

Veškeré Vámi poskytnuté osobní údaje jsou zpracovávány v souladu s NAŘÍZENÍM EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a v souladu se Zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Podrobné informace zde

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.